ŠTO JE SPELEON?

Speleon – Centar podzemne baštine novo je otvoreni posjetiteljski centar, pored sada već prepoznatljivih Baraćevih špilja. Posjetiteljski centar Speleon prilagođen je svim uzrastima te osobama s invaliditetom.

U Travnju i svibnju, njegovo radno vrijeme je svaki dan u tjednu od 10 do 18 sati! U Speleonu se pored objekta nalazi besplatan parking za sve posjetitelje. Po dolasku ulaznice za obilazak individualnih posjetitelja kupuju se na info pultu, bez prethodne najave, a u cijenu ulaznica uključeno je stručno vođenje u trajanju od 1 sat.  U Speleonu – Centru podzemne baštine nalazi se dječja igraonica, koja je besplatna za sve naše posjetitelje. Pored dječje igraonice u Speleonu su caffe bar i atrij s hiperrealističnim životinjama, suvenirnica, speleološki dokumentacijski centar gdje možete pronaći zbirku iz više od 30 zemalja s preko 6 000 primjeraka.

GDJE SE NALAZI?

Iz Zagreba si tu za manje od 2 h (130 km), a samo malo duži put je iz Zadra (150 km) ili Rijeke (170 km). Na putu prema Nacionalnom parku Plitvička jezera u mjestu Rakovica skrenete s prometnice D1, prateći oznake za posjetiteljski centar Speleon, pored Baraćevih špilja nastavljajući vožnju lokalnom cestom do Speleona koji se nalazi uz samu prometnicu.

Svega 15 kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera i 10 minuta vožnje od mjesta Rakovica.

 

PROMOTIVNE CIJENE ULAZNICA!  

Od 22 travnja do 22 svibnja u prodaji su ulaznice po promotivnim cijenama.  Cijena ulaznica za odrasle iznosi 10€ po osobi, dok je cijena ulaznica za djecu (7-18) 7€ po djetetu. Ulaz za djecu (0-7) je besplatan. Više informacija o obilasku Speleona potražite na: https://baraceve-spilje.hr/posjeti-speleon/ 

Kupnjom individualne ulaznice za Speleon – Centar podzemne baštine ostvaruje se 3,00€ popusta na cijenu individualne ulaznice za obilazak Gornje Baraćeve špilje te obratno. Popust se ostvaruje uz predočenje ulaznice, a ostvariti se može isti ili slijedeći dan. Radno vrijeme i cijene ulaznica za Gornju Baraćevu špilju pronađite na: https://baraceve-spilje.hr/posjeti-spilju/

 

 

Prethodna objava
Javnoj ustanovi BARAĆEVE ŠPILJE dodijeljeno javno priznanje „Plaketa Karlovačke županije“ za 2022. godinu
Sljedeća objava
Otvorenje izložbe povodom Dana planeta Zemlje