Na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije, održanoj povodom obilježavanja Dana županije, Javnoj ustanovi Baraćeve špilje dodijeljeno je javno priznanje „Plaketa Karlovačke županije za 2022. godinu i to za izniman doprinos zaštiti prirodne baštine te za doprinos razvoju održivog turizma. Svečanost dodjele priznanja održana je u Gradskom kazalištu „Zorin dom“.

Priznanje je preuzela ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina, koja upravlja Ustanovom već gotovo 20 godina.

„Ovo priznanje rezultat je dugogodišnjeg truda i rada, ulaganja u zaštitu, promicanje, korištenje i održavanje prirodnih vrijednosti kojima upravljamo. Iza nas je dosad najuspješnija sezona u proteklih dvadesetak godina postojanja Ustanove. Osim povećanja ukupnog broja posjetitelja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje, realiziran je dosada najveći projekt u općini Rakovica, otvoren je Speleon – centar podzemne baštine.“ ističe ravnateljica Oštrina.

„Uvijek smo ponosni kada primamo priznanja za svoj rad, a ovo priznanje je na najljepši mogući način obilježilo početak ove sezone. Želim zahvaliti svim djelatnicima na entuzijazmu i predanom radu, svim posjetiteljima na povjerenju te lokalnoj i regionalnoj upravi na podršci i suradnji!“ rekla je ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina.

Svečanost obilježavanja Dana županije, obilježio je i dolazak premijera Andreja Plenkovića, a nastavak programa slijedi u Glazbenom paviljonu, sa brojnim glazbenim nastupima, prodajnim izložbama  i mimohodom županijskih Husara.

Prethodna objava
SPELEOTEKA U SPELEONU – CENTRU PODZEMNE BAŠTINE
Sljedeća objava
Uz promotivne cijene u obilazak Speleona – Centra podzemne baštine