Ususret Danu planeta Zemlje otvorili smo izložbu fotografija Hrvatskog šumarskog društva-ogranak Karlovac.

Dan planete Zemlje obilježavamo s ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodi i okolišu. Borbi protiv klimatskih promjena i zaustavljanja gubitka bioraznolikosti treba pristupati koordinirano iz svih sektora i segmenata društva kako bi se osigurao sinergijski pozitivan učinak. Stoga organizacijom ove foto izložbe želimo motivirati posjetitelje na odlazak u prirodu, kvalitetan boravak i zaštitu prirodnih vrijednosti, jer svatko od nas svojim postupcima pridonosi istoj.

HŠD svake godine organizira Foto izlete za svoje članove, a ove godine odabrali su obuhvatiti kadrove Rakovice i okolice.

Dorica Matešić, dipl. ing. šum., Predsjednica HŠD-a ogranka Karlovac predstavila je nagrađene radove i održala je predavanje pod nazivom “Opće korisne funkcije – Zaštita šuma u gospodarenju šumama”.

Predavanje pod nazivom  “Gospodarenje šumama” održao je Oliver Vlainić iz Hrvatskog šumarskog društva.

Ukupno je na foto natječaj prijavljeno 32 autora, od kojih je njih 4 bilo u kategoriji djece. Pristiglo je 136 fotografija, od čega 123u kategoriji odraslih i 13 u kategoriji djece. Ocjenjivački odbor za odabir najboljih fotografija činili su Igor Čepurkovski-predsjednik, te članovi Vlado Butina i Višnja Šamec. Odbor je dodijelio Grand Prix priznanje te izabrao po 3 najbolje fotografije u kategorijama odrasli, detalji, krajolik, najbolju fotografiju u kategoriji djeca/detalj, 3 najbolje u kategoriji djeca/krajolik; fotografiju za naslovnicu kataloga i plakata te 34 priznanja za ulazak u uži izbor, koji su u katalogu poredani po dodijeljenim bodovima.

Otvorenju izložbe prisustvovale su kolege iz Hrvatskih šuma te direktorica TZ zajednice općina Rakovica Mira Špoljarić.

Prethodna objava
Uz promotivne cijene u obilazak Speleona – Centra podzemne baštine
Sljedeća objava
Otvorenje izložbe fotografija Hrvatskog šumarskog društva