Dragi posjetitelji,

Pozivamo vas na osmu po redu manifestaciju povodom obilježavanja Noći šišmiša. Noć šišmiša Međunarodno se obilježava svake godine posljednji vikend u kolovozu, ove godine manifestacija će se održati u petak, 25.kolovoza, s početkom u 17 sati.
Cilj manifestacije ukazati je na nezamjenjivu ulogu šišmiša u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima kao i na potrebu njihova očuvanja i zaštite. Kao i svake godine za vas smo pripremili niz edukativno-zabavnih sadržaja.

Ovogodišnja izložba za djecu ujedno je izložba likovnih radova učenika prvih razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika u Rakovici i Područne škole Braće Pavlić Drežnik Grad. Naši prvašići pokazali su nam kako u njihovim očima izgledaju šišmiši, a one najkreativnije stručno povjerenstvo odabralo je za tisak tematskih majici koje vas očekujuna Noći šišmiša.

„Noćni leptiri“ izložba je recentnih istraživanja populacije između ostalog važnih noćnih oprašivača zahvaljujući kojima je bioraznolikost Značajnog krajobraza toliko raznovrsna.

Edukativne radionice za djecu provode djelatnici Javne ustanove Baraćeve špilje u suradnji s udrugom HYLA, čiji djelatnici će na praktičnom primjeru pokazati kako se vrše istraživanja i hvatanja noćnih leptira. U suradnji s Hrvatskim biospeleološkim društvom organizirane su radionice na temu šišmiša, osluškivanje glasanja šišmiša uz pomoć Bat detectora, demonstracija mrežarenja – odnosno načina hvatanja šišmiša u svrhu istraživanja koja se trenutno provode u Značajnom krajobrazu.

Za one najmlađe održati će se predstava pod nazivom „Pufi u šumi“ u izvedbi kazališta Smješko s početkom u 18 sati. Riječ je o predstavi s dozom eko tematike, a prati avanture izgubljenog psića Pufija u potrazi za svojom djevojčicom.
U suradnji sa Speleološkim društvom Veles iz Rakovice organiziramo penjanje po stijenama uz korištenje speleološke opreme, ukoliko se do sada niste imali prilike iskušati u ulozi speleologa, svakako nas posjetite na Noći šišmiša.

Još jedna avantura sprema se za nadolazeću manifestaciju, a to je zip line za djecu u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja.
Noćni obilasci špilje kao i svake godine poseban su doživljaj za posjetitelje.

„Noćni obilasci“ se organiziraju od  17:00 sati, a ulaznice će biti dostupne po promotivnoj cijeni. Ulaznice za odrasle biti će snižene 50%, a za djecu 80% u odnosu na regularnu cijenu ulaznica.

U večernjim satima očekuje vas i projekcija filma na otvorenom. Uz vatru i dekice ovo je jedan jedinstveni doživljaj koji smo željeli obavezno ponoviti!

Kako bi večer bila ispunjena zabavom i glazbom, očekuje vas cjelovečernji glazbeni program uz novootvoreni snack bar sa širokom ponudom. Svakako pripremili smo i neizostavne napuhanci za naše mališane.

U galeriji u nastavku prisjetimo se kako je to izgledalo prethodnih godina.

Foto: Josip Durdov

#staytuned #keepintrack #batnight #comingsoon

Prethodna objava
Večer rezervirana za šišmiše!
Sljedeća objava
VEČER PROJE I SIRA