U subotu, 1. srpnja 2023. godine Republika Hrvatska obilježava desetu godišnjicu ulaska u Europsku uniju. Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj realizirani su brojni projekti i ostvareni su značajni uspjesi. Zajedničkim snagama poboljšani su životi građana, a između ostalog značajna su ulaganja bila upravo u prirodnu baštinu.

Javna ustanova Baraćeve špilje, kao jedan od korisnika EU fondova, pridružuje se obilježavanju ove značajne obljetnice na način da otvaramo svoja vrata svim zainteresiranim građanima upravo u SPELEONU – CENTRU PODZEMNE BAŠTINE.

Svim posjetiteljima Speleona – centra podzemne baštine nudimo besplatan obilazak uz pratnju stručnih vodiča, 01. srpnja 2023. godine, od 09:00 -19:00 sati.

Cilj održavanja „Otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Cjelokupni program „Otvorena vrata EU projekata“ bit će objavljen na posebnoj internetskoj stranici u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje će biti navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj našeg kraja i uz pomoć EU fondova mijenjati Hrvatsku na BOLJE.

Prethodna objava
Istraživanje potočnog raka – Austropotamobius torrentium
Sljedeća objava
POSLUŠAJ GLAS PRIRODE! – Vrijeme je da čujemo što imaju za reći ostali stanovnici naše planete