Badminton je široj populaciji poznat kao rekreacija na livadi, roštilju ili izletu u prirodi, prilagođen svim uzrastima. No ova rekreacija se u obliku sporta uzdigla na višu razinu, te se njime danas bavi sve veći broj ljudi. Bilo da badminton odabirete kao rekreaciju ili ste više natjecateljskog duha, ova aktivnost može imati isključivo pozitivan učinak na zdravlje pojedinca, osim što pospješuje kondiciju, zasigurno pomaže i pri smanjenju stresa/ opuštanju.

Javna ustanova Baraćeve špilje ove godine svoje izletište obogatila je upravo badminton terenom – uređenim sukladno propisanim standardima, a u cilju promocije boravka u prirodi kroz sport i rekreaciju! 11.rujna 2020. na turniru pod nazivom BARAĆ OPEN 20 sudjelovale su četiri ekipe; Atletski klub Plitvice, Biciklistički klub Crna kraljica, Quad team Plitvice, a jedna od ekipa bili su i sami zaposlenici Javne ustanove – Baraćeve špilje tim.

Za vođenje turnira bili su zaduženi suci iz Hrvatskog badmintonskog saveza a tijekom turnira igrače i navijače zabavljao je DJ I`m. Treće mjesto na turniru osvojio je tim Baraćeve špilje, dok se u zlatnoj sredini, odnosno na drugom mjestu našao Quad tim Plitvice. Zasluženu pobjedu i nagrade koje je osigurala Javna ustanova Baraćeve špilje, zasluženo je osvojio tim Biciklistički klub Crna kraljica.

Ukoliko ste ljubitelj individualnih sportova ili sportova koji se igraju u paru, badminton je idealan izbor jer se u usporedbi s tenisom ili squashom može savladati već nakon kraćeg učenja. No neovisno o tome koliko ste sportskog duha, badminton može biti lagana rekreacija u krugu obitelji jer je pristupačan svim uzrastima.

Ovim putem vas pozivamo da posjetite izletište Baraćevih špilja te se i sami okušate u ovom obliku rekreacije. Turnir organiziran povodom otvorenja novog sadržaja koji je namijenjen svim uzrastima a posebno mladima a cilj je motivirati što više ljudi na sport i rekreaciju u prirodi!

“Stari su Grci imali hrvanje, Rimljani utrke zaprega, srednjovjekovni vitezovi viteške turnire, viktorijanci kriket, a stari i novi Japan sumo-borbe… Svaka kultura i svaka era imale su sport za kojim su ludovale, koji je odražavao njihov duh. Predviđamo da će badminton biti igra sutrašnjice!”

“Interview- New York Magazine”(1996. uoči Olimpijskih igara u Atlanti)

 

Prethodna objava
TJEDAN ODMORA VRIJEDAN
Sljedeća objava
MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA