Svake godine, posljednji vikend u mjesecu kolovozu obilježava se međunarodna noć šišmiša. Obilježava se od 1997. godine, a pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša – EUROBATS.

Šišmiši su jedini sisavci koji lete, a za sada je poznato više od 1200 vrsta šišmiša. Sve vrste šišmiša koje žive u Hrvatskoj, njih 33, strogo su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.
Javne ustanove za zaštitu prirode, razne organizacije za zaštitu prirode i nevladine udruge, prenose znanje o šišmišima, njihovom načinu života, navikama i potrebama različitih vrsta šišmiša. Također, ukazuju na njihovu nezamjenjivu ulogu u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima kao i na potrebu njihova očuvanja i zaštite.
 
Budući da mnogi još uvijek zaziru od ovih simpatičnih životinjica, naša javna ustanova izradila je prigodnu slikovnicu i bojanku za najmlađe prirodoljupce.  Slikovnica se može kupiti u info kiosku Baraćevih špilja, a u njoj će te otkriti kakva to potkovana ekipa uživa u Baraćevim špiljama i još puno puno toga.
Prethodna objava
U petak u Baraćevim špiljama održan turnir u badmintonu – BARAĆ OPEN 20
Sljedeća objava
Lika Destination pass/Doživi više, uštedi više