U Baraćevim špiljama potpisan je sporazum za projekt “Turistička kartica Karlovačke županije”. Sporazum su potpisale ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina i zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin.
Turistička kartica djeluje po principu modela umrežene ponude uz poticaje i popuste za turiste koji se odluče za više atrakcija, sadržaja i usluga. Početkom srpnja moći će se dobiti u svim turističkim zajednicama i na svim najfrekventnijim destinacijama u Karlovačkoj županiji.
Turističke usluge pružat će trenutno 230 partnera, a njihova ponuda će se moći pronaći kada posjetitelji na svojoj kartici očitaju QR code.
Turistička kartica inače je sastavni dio Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije kroz koju se između ostalog želi produžiti boravak turista i bolje iskoristiti predsezonu i posezonu.
Sama kartica je dio implementacije Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije gdje se želi produžiti boravak u Karlovačkoj županiji te promijeniti sezonalnost koja je vrlo karakteristična za Karlovačku županiju, kao što je to i na moru.

 


 

Istom prilikom je ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje predstavila investicije koje ustanova trenutno provodi u značajnom krajobrazu Baraćeve špilje – projekt „Speleon“ (centar podzemne baštine), u vrijednosti od 19 milijuna kuna. Također predstavila je projekte uređenja i opremanja Izletišta Baraćeve špilje – izgradnja sanitarnog čvora i parkirališta te uređenje pješačkih staza, vidikovaca i poučne staze Ledeno doba u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Prethodna objava
Do kraja godine u Baraćevim špiljama nova poučna staza – Javna ustanova Baraćeve špilje povukla sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 740.000,00 kuna
Sljedeća objava
Intervju – Ravnateljica o naša 3 projekta koja se financiraju sredstvima EU za Lika Club