Dragi posjetitelji, pozivamo vas na sedmu po redu manifestaciju povodom obilježavanja Noći šišmiša.

Cilj manifestacije ukazati je na nezamjenjivu ulogu šišmiša u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima kao i na potrebu njihova očuvanja i zaštite. Kao i svake godine za vas smo pripremili niz edukativno-zabavnih sadržaja.

Očekuju vas zanimljive izložbe „Rekorderi u svijetu šišmiša“, izložba za djecu te „Šišmiši u medijima“ i „U potrazi za neandertalcem“, izložba recentnih istraživanja na kojoj ćemo predstaviti i najvažniji pronalazak samih istraživanja.

 

Edukativne radionice za djecu provodimo u suradnji sa JU Nacionalni Park Plitvička jezera i udrugom SMAK koja djeluje u području interpretacije kulturne i prirodne baštine kroz dizajn, ilustracije, interaktivna sredstva promocije i edukaciju djece i odraslih. Uz dječje radionice organizirana je promocija slikovnica JU NPPJ čiji je kreator upravo udruga SMAK, a iste će se dijeliti mališanima na dječjim radionicama.

U suradnji sa Speleološkim društvom Veles iz Rakovice organiziramo penjanje po stijenama uz korištenje speleološke opreme, ukoliko se do sada niste imali prilike iskušati u ulozi speleologa, svakako nas posjetite na Noći šišmiša.

Noćni obilasci špilje kao i svake godine poseban su doživljaj za posjetitelje. Obilasci se organiziraju od 19:00 do 22:00 sata, a ove godine dobivaju nastavak uz traženje šišmiša s pomoću bat detektora. Ulaznice će biti dostupne po promotivnoj cijeni, odnosno 50% popusta na regularnu cijenu ulaznica.

U 19:30 očekuje vas promocija monografije pod nazivom „Skriveni životinjski svijet Baraćevih špilja“, naša najnovija publikacija uz koju ćete upoznati tajanstvenu podzemnu faunu, među kojom je jedan od razloga zbog kojeg Donja Baraćeva špilja nije otvorena za posjetitelje.

Kako bi večer bila ispunjena zabavom i glazbom, očekuju vas Handpan glazbene izvedbe te plesni nastupi u izvedbi Traumatic arts, koji će ove godine zabljesnuti u novom svjetlosnom ruhu.

Neizostavan dio večeri su svakako i napuhanci koji će razveseliti one najmlađe te za one malo starije, predah u šumi smreke uz fast food hranu i napitke.

Prethodna objava
Posljednji vikend u mjesecu kolovozu rezerviran je za šišmiše!
Sljedeća objava
ZAJEDNIČKA ULAZNICA ZA LIKA DESTINACIJU