Uz svu silu praznika i svetkovina Dan planeta Zemlje je ipak poseban. Obilježava se gotovo na svakom kutku našeg svemirskog broda, našeg doma. Zemlja je samo jedan od preko tri tisuće danas poznatih planeta u svemiru. Znamo da planetarnih sustava ima bezbroj, pa ipak, Zemlja nije bilo kakav planet. Zemlja je naš roditeljski planet, nastao prije 4.5 milijardi godina. Od tada na ovamo iznjedrio je mnoštvo biljnih i životinjskih vrsta uključujući i homo sapiensa.

Povodom ovog posebnog dana prigodno smo u našim osnovnim školama na području Rakovice organizirali kreativne radionice i predavanje o čemu donosimo album u nastavku. Također, u tijeku su i akcije čišćenja speleoloških objekata i drugih divljih odlagališta otpada na području značajnog krajobraza Baraćeve špilje i području koje je u Natura 2000 mreži. Navedena akcija nazvana je Tjedan čistke u Rakovici.

U akciju naše ustanove su se uključili i lokalni stanovnici, Speleološki klub Veles te članovi Udruge mladih općine Rakovica. O rezultatima akcije ćemo vas izvijestiti u sljedećim objavma.

Prethodna objava
Tjedan čistke u Rakovici
Sljedeća objava
Proljetni #Plitvicefullexperience