Na svega sat i pol od Zagreba ili Zadra, nedaleko Nacionalnog parka Plitvička jezera nalazi se Značajni krajobraz Baraćeve špilje! U netaknutoj prirodi, na svega 5,19km²nalaze se brojni sadržaji  – sve na jednom mjestu!

Evo kako bi izgledao naš idealan dan!

10:00h – Jutarnja kava u posjetiteljskom centaru Speleon: Jutarnja kava s pogledom na brdoviti krajolik i mješovite šume, uz velebno arhitektonsko zdanje u mirnom okruženju. Za djecu je na raspolaganju i besplatna tematska igraonica „speleopoligon“ unutar centra.

10:30h Obilazak posjetiteljskog centra: U posjetiteljskom centru dočekati će vas naši vodiči i pružiti sve informacije o obilasku te odgovoriti na sva vaša pitanja. Obilazak je organiziran uz stručno vodstvo koje je uključeno u cijenu ulaznica, a prethodna najava za manje od 15 osoba nije potrebna! Obilazak traje od 45 minuta do jednog sata.

11:40h Dolazak na izletište Baraćevih špilja: Na svega kilometar udaljenosti od posjetiteljskog centra nalazi se izletište Baraćevih špilja. Obilazak špilje također je uz pratnju stručnog vodstva uključenog u cijenu ulaznice. Obilazak je u trajanju od približno jedan sat, a vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom.

13:00h Predah u snack baru: U šumi smreke, pored izvora Baraćevac smjestio se naš snack bar s ponudom slanih i slatkih zalogaja. Uz široku ponudu pića i napitaka ulovite pokoju zraku sunca i pripremite se za slijedeću aktivnost!

14:00h Pješačke staze: Na raspolaganju su vam tri uređene pješačke staze. Staze su različitih duljina i kružnog oblika za s početkom i završetkom na izletištu Baraćevih špilja! Svaka staza je različite duljine, možete odabrati između medvjeđe – 7,5 km, risje -3,1 km ili vučje 1,2 km.  Ovisno o stazi koju ste odabrali vaš obilazak trajat će 20-30 min, 1:00-1:30h ili 2:30 -3:00h..

Ostatak dana? – Nakon šetnje pješačkim stazama opustiti se na prostoru za piknik i rekreaciju, brojne ležaljke i klupe smještene su uz potok kako biste predahnuli u sjeni smreke. Za rekreaciju su vam na raspolaganju besplatni sadržaji kao što su:  badminton teren, malonogometni teren i dječje igralište!

Nije potrebna rezervacija termina za manje od 15 osoba.

Radno vrijeme posjetiteljskog centra Speleon od 10 do 18 sati.

Radno vrijeme Gornje Baraćeve špilje od 10 do 18 sati.

Radno vrijeme Snack bara do 10 do 18 sati.

Foto: Marina Magdić, Patricia Rubčić, Josip Durdov, Dinko Neskusil, Denis Stošić, Krešo Šarić

Prethodna objava
Električna punionica vozila u Speleonu!/
Sljedeća objava
22. TRAVNJA – DAN PLANETA ZEMLJE