U okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma, ovog vikenda u staroj Tvornici duhana u Rovinju uručene su godišnje turističke nagrade. Ove nagrade rezultat su suradnje Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem poticanja konkurencije, inovacija i svijesti o održivom razvoju te unaprjeđenja kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći okupljanje turističkih stručnjaka u Hrvatskoj. Tijekom ovog višednevnog događaja tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj, a to se postiže putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i poslovnih sastanaka. Na ovom skupu sažimaju se postignuća u turizmu i gospodarstvu, raspravljaju se aktualne teme iz turističkog sektora i prezentiraju potencijali za daljnji razvoj te učinkovito pozicioniranje hrvatskog turizma.

Na ceremoniji dodjele nagrada uručene su i četiri godišnje nagrade te priznanje za izniman doprinos turizmu u 2023. godini i nagrada za životno djelo. Nagrade su dodijelili visoki dužnosnici ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman. Svečanosti su prisustvovali i saborski zastupnici, župani, predstavnici Hrvatske turističke zajednice te brojni drugi gosti.

Ovom prilikom, sa velikim ponosom ističemo da je Javna ustanova “Baraćeve špilje” osvojila prestižnu godišnju nagradu “Anton Štifanić” za svoj izniman doprinos u razvoju i promociji turizma Republike Hrvatske 2023. godine, u kategoriji “tvrtka, ustanova ili udruga”!

Nagradu je preuzela ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina.
„Ovo priznanje rezultat je dugogodišnjeg truda i rada, ulaganja u zaštitu, promicanje, korištenje i održavanje prirodnih vrijednosti kojima upravljamo. Iza nas je dosad najuspješnija sezona u proteklih dvadesetak godina postojanja Ustanove. Osim povećanja ukupnog broja posjetitelja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje, realiziran je dosada najveći projekt u općini Rakovica, otvoren je Speleon – centar podzemne baštine.“ ističe ravnateljica Oštrina.

Prethodna objava
Blagdansko radno vrijeme
Sljedeća objava
BARAĆEVE ŠPILJE ZATVORENE SU ZA POSJEĆIVANJE!