Ove subote u Baraćevim špiljama, okupilo se oko stotinu trkača, njihovih navijača, rekreativaca i zaljubljenika u trail utrke! Ovo je treće izdanje Barać  Forest Traila, a prva utrka održana je 2018. godine.

Staze zanimljivih naziva privukle su brojne sportaše i rekreativce, ZERCA trail okupio je 68 trkača – ujedno i najveći broj, jer „Što je Zerca otrčati?“. Oni iskusni trčali su ŠIŠMIŠ stazu, dok su najhrabriji trkači odabrali najdužu stazu, pod nazivom BUNIKA.

Barać forest trail svakako će pored Noći šišmiša biti jedna od najposjećenijih manifestacija u organizaciji Ustanove. #keepintrack #bigthingsarecomming

Trčalo se uređenom pješačkom stazom duljinom od 7,5km i 173 metra uspona, odnosno jedan krug. Oni malo hrabriji odlučili su se na Šišmiš trail 15km duljine i 346 metara uspona, dok su oni najhrabriji pretrčali 22,5 km i tako prešli 528 metara visinske razlike.

Staza je  u potpunosti (100 %) trail. 🏞 Najvećim dijelom prolazi kroz šumu, dok samo na jednom manjem dijelu prolazi livadom, nakon čega slijedi ponovi povratak u šumu. 🌲🌳 Uz stazu se nalazi nekoliko izvora vode i špilja, što ju čini posebno atraktivnom. Većinom je singlica, uz nekoliko dijelova na kojima se nailazi na proširenje. 🏃‍♀️🏃

Svim trkačima koji su svoju prijavu izvršili do 10.listopada osigurali smo i bogate startne pakete, dok smo za sve trkače te njihove obitelji i prijatelje na našem izletištu pripremili dodatne sadržaje.

Svakako nismo izostavili one najmlađe, koji su trčali u kategorijama prema uzrastu, a po tri djevojčice i tri dječaka iz svake kategorije nagradili smo medaljama i prigodnim poklonima.

Organizatori su iznimno zadovoljni ovogodišnjom utrkom. Trkači sve više prepoznaju ovu utrku kao događaj koji se svakako treba staviti u godišnji plan utrka. Ova utrka važna je za turistički i ekonomski doprinos za općinu Rakovica, koja je i podržala ovu manifestaciju zajedno s Karlovačkom županijom.

Zahvaljujemo se načelniku općine Rakovica Mihovilu Bićaniću i županici Karlovačke županije Martini Furdek-Hajdin koji su ovu utrku podržali ne samo kroz pokroviteljstvo, već i osobnim sudjelovanjem. Uspješno su istrčali Barać forest trail, a županica Furdek-Hajdin osvojila je visoko četvrto mjesto u ženskoj kategoriji, čestitamo!

Od ostalih sponzora  zahvaljujemo Natural wealthu, Coca-coli, OPG-u Turkalj iz Rakovice, OPG-u Obrovac prvo Slunjsko vino te OPG-u pčelarstvo W&Š iz Kutine.

Veliko hvala i svim našim volonterima na organizaciji i provedbi utrke, HGSS stanici Karlovac – ispostava Slunj – Rakovica na osiguranju utrke te timu hitne medicinske pomoći Ličko-Senjske županije.

U našoj galeriji pogledajte kako je izgledao vikend u Baraćevim špiljama i kakve staze se kriju u šumama Značajnog krajobraza, a u nastavku donosimo i poredak traila.

Ukoliko ste propustili priliku pridružiti nam se ove godine, listopad 2023. čeka na vas!

U muškoj kategoriji najuspješniji bili su:

ZERCA TRAIL

 1. Igor Vuković
 2. Roman Maglić
 3. Siniša Dragobratović

ŠIŠMIŠ TRAIL

 1. Saša Horvat
 2. Saudi Nuhanović
 3. Amir Muminović

BUNIKA TRAIL

 1. Goran Poznanović
 2. Alan Buhin
 3. Dario Posavec

Dok su u ženskoj kategoriji dominirale na:

ZERCA TRAIL

 1. Ivana Zeljko
 2. Suzana Brlek
 3. Jelena Franjković

ŠIŠMIŠ TRAIL

 1. Lana Ostojić
 2. Ivančica Jež
 3. Amanda Tomac

BUNIKA TRAIL

 1. Maja Urban
 2. Danijela Horvat
 3. Jelena Snauc

Zahvaljujemo se na podršci te se obvezujemo da će svake godine utrka biti sve bolja i bolja te će služiti za promociju općini Rakovica, Karlovačkoj županiji i Javnoj ustanovi Baraćeve špilje.

 

Prethodna objava
Svečano otvoren centar podzemne baštine SPELEON
Sljedeća objava
BARAĆ FOREST TRAIL 2022