Planirajte svoj posjet

 

 

Zašto ne posjetite Baraćeve špilje? – samo 20 km od NP Plitvička jezera

 

Odvojite vrijeme i posjetite Baraćeve špilje te doživite prirodu kakvu su imali naši preci, čistu i prelijepu u svojoj jednostavnosti kakvu moderno društvo već polako zaboravlja. Uđite u podzemlje i otkrijte zapanjujući svijet koji se krije ispod nas i velikodušno nam otvara svoja vrata.   Osvijetljenim putem između velebnih siga provest će Vas naš stručni vodič te Vam u 60-minutnoj šetnji pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju , geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će Vas u povijest te Vam pokazati brojne kamene spomenike, pokazati Vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, mjesto pronalaska brončane ogrlice iz srednjeg vijeka… Vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom.

Sve posjete organizirane su u pratnji vodiča. Polasci organiziranih obilazaka nemaju unaprijed određeno vrijeme već se formiraju prema dolasku posjetitelja. Vrijeme čekanja na polazak (između grupa) je od 10 do 45 minuta.

 

Temperatura u špilji uvijek je oko 9 stupnjeva Celzijevih, tijekom cijele godine,  pa je poželjno sa sobom imati jaknu ili majicu te prikladnu obuću.

Na izletištu se nalazi box/povez za kućne ljubimce koje možete ostaviti na sigurnom za vrijeme vašeg posjeta.