Planirajte svoj posjet špiljama

 

Zašto ne posjetite Baraćeve špilje? – samo 20 km od Nacionalnog parka Plitvička jezera

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Obilazak Gornje Baraćeve špilje organiziran je u pratnji vodiča. Obilasci nemaju unaprijed određeno vrijeme već se formiraju prema dolasku posjetitelja. Vrijeme čekanja na polazak (između grupa) je od 10 do 45 minuta. Za individualne posjete prethodna najava nije potrebna. Ulaznice se mogu kupiti na info pultu prilikom dolaska.

Obilasci špilje organiziraju se sukladno epidemiološkim mjerama. Svaki posjetitelj prilikom ulaska u špilju dobiva sigurnosnu kacigu i higijensku podkapu. Minimalan broj posjetitelja za organiziranje obilaska su dvije odrasle osobe.

Radno vrijeme i cijenu ulaznica potražite na linku.

Kućnim ljubimcima nije dopušten ulaz u špilju, ali ako ste na izletište Baraćeve špilje doveli i svojeg ljubimca; lijepo ćemo se pobrinuti i za njega. Na izletištu postoji mjesto predviđeno za ljubimce gdje se oni mogu ostaviti na povodcu u vidokrugu našeg osoblja, za vrijeme vašeg posjeta špilji.

 

Odvojite vrijeme i posjetite Baraćeve špilje te doživite prirodu kakvu su imali naši preci, čistu i prelijepu u svojoj jednostavnosti kakvu moderno društvo već polako zaboravlja. Uđite u podzemlje i otkrijte zapanjujući svijet koji se krije ispod nas i velikodušno nam otvara svoja vrata.   Osvijetljenim putem između velebnih siga provest će Vas naš stručni vodič te Vam u 60-minutnoj šetnji pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju , geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će Vas u povijest te Vam pokazati brojne kamene spomenike, pokazati Vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, mjesto pronalaska brončane narukvice iz srednjeg vijeka… Vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom.

 

 

Temperatura u špilji uvijek je oko 9 stupnjeva Celzijevih, tijekom cijele godine,  pa je poželjno sa sobom imati jaknu ili majicu te prikladnu obuću.

Na izletištu se nalazi box/povez za kućne ljubimce koje možete ostaviti na sigurnom za vrijeme vašeg posjeta.